Sastojci:
- 400 gr kukuruznog brašna
- 200 gr glatkog brašna (tip 550 bijeli od Podravke)
- 2 vrečice suhog kvasca
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 i 1/2 žličice soli
- prstohvat šečera
- 4 dl mlačne vode
Priprema:
Stavite brašna i suhi kvasac u veću posudu. Zatim dodajte prstohvat šečera. Dodajte sol, maslinovo ulje i postepeno dodavajte mlačnu vodu uz miješanje sa kuhačom. Tijesto će vam se odmah zamijesiti ali će biti mekano. I to tako treba biti.
Stavite na toplo da se digne i prekrijte krpom.
Nakon 15-20 minuta, kad se nadiglo, premijesite sa kuhačom i odmah istresite u namaščeni kalup (30x11) maslinovim uljem.
Ostavite pokrivenog da se diže u kalupu - kad se digne stavite u pečnicu na 200°C oko 40 minuta.
Kad izvadite kruh iz pečnice pokrijte ga opet sa krpom nekih 20 minuta prije nego ćete ga rezati.
Bravo Kety, odličan!
OdgovoriIzbrišiobožavam kukuruzni kruh, ali ga nikad nisam pripremila (samo integralni).. evo recepta, pa bih mogla probat. hvala :)
OdgovoriIzbrišiOvaj je kruh odličan (tko voli kukuruzni) ali mi se malo mrvio, možda više nego što sam htjela... malo se strpi stiže ubrzo druga verzija koja će biti puno bolja :) Puse i sve najbolje za Božić :-*
OdgovoriIzbrišiBaš sam tražila isprobani recept za kukuruzni kruh. Iz istog razloga ga želim probati, da malo zamjenimo bijeli :)
OdgovoriIzbriši