Sastojci:
- 1/2 šalice riže
- 1/2 šalice brašna
- 1/2 šalice šečera
- 1/2 šalice šečera u prahu
- 1/2 šalice grožđica
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 l mlijeka
- 1 suhi kvasac (vrečica od 7gr)
- 1 vanilin šečer
- 3 jaja
- vode da pokrije grožđice
- malo ruma
- malo soli
Priprema:
Namočite grožđice u malo ruma i vode (koje ćete poslije ocijediti). Dodajte rižu u zakuhalo mlijeko. Nakon što se riža nabubrila i "popila" mlijeko maknite s vatre i pustite da se ohladi.
Kad se riža na mlijeku ohladila dodajte joj šečer u koji ste stavili vaniliju. Jedan po jedan žumanjak i dobro miješajte kuhačom. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i stavite u frižider.
Smjesi od riže, šečera i jaja postepeno dodavajte prosijano brašno u koji ste stavili kvasac, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte ocijeđene grožđice i na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Pospite ih šečerom u prahu i guštajte!
Fini, volim!
OdgovoriIzbriši