I'm Kety

Moja fotografija
I was born in the country, grew up in the cities - married in another state. Mama of 2 | #Translator CRO<>IT<>EN | Preschool teacher | Nature Lover | Kuhacha {foodblog} | |❤to workout eat healthy and have my hour of quiet w/coffee ☕
Be nice to your stomach & cook w/love:) Kuhacha w/love

~Scroll down for recipes & more~

Language Selection ~ Select Your Language

Prehrana je početak

Dobrodošli u skromnu kuhinju Kuhache - bogatu mirisima i okusima tradicionalnih jela sa laganom tendencijom ka jednostavnosti. Kod mene nema pretjeranog filozofiranja sa hranom - zlatna sredina je moja boja.

Prehrana...
Znala sam negdje duboko u sebi da postoji dobar razlog to što me zanima kuhinja odnosno konkretnije, prehrana.

Ovaj blog je nastao prije puno godina dok su moja djeca bila još mala.
Htjela sam za njih i zbog njih usavršiti kuhanje koje sam voljela od svojeg djetinjstva preko nonine istarske kužine i života na selu.
Kao majka izvukla sam sve recepte (iz glave i iz starih bilježnica) i počela ih "slagati" ovdje - "da budu svi na jednom mjestu". Od tog trenutka bloganja prošlo je dosta godina izvan i unutar kuhinje.
Ustvari, sve sam više pratila muža u poslovnim vodama - i dalje hranila svoju obitelj (naravno!) dok je moj mužić (kao svaki macho) držao pravo na roshtilj ;)
Reći ću samo i onako odmah priznati: Držati balans između posla, kuće, klinaca i sebe same je itekakav životni izazov :) Tempo života je u jednom trenutku od mene tražio max. i ja sam se morala "odazvat" ili... Pošto nema ili i pošto sam dovoljno tvrdoglava - morala sam naći sistem da si olakšam. Nisam mogla promijeniti obim i raspored obaveza (kako svoje, tako ni obiteljske i školske). To je bilo jasno ko dan.
U mojoj istarskoj glavi nema ne mogu - ja to moram moći! Osjećala sam se iscrpljenom i konstantno umornom i to nisam mogla zanemariti...Morala sam naći rješenje!
Pošto nisam mogla utjecati puno na tijek životnih događanja i super brzog tempa odlučila sam stati na vagu.
Nisam mogla vjerovati da ja koja nikad nisam imala problema s kilažom težila sam skoro 70 kg (točnije 67.7 kg) na svojih kratkih 165 cm visine.
Bio je to početak listopada prošle godine. Niti ponedjeljak, niti nikakav poseban dan...
Bio je 6.10. i tog sam dana odlučila ne čekati niti sekundu za promjenom - prehrane!
Uglavnom da skratim priču: otišla sam na net odguglati jednu nutricioniskinju za koju sam čula u mlađim danima na talijanskoj TV- Rosannu Lambertucci. Na svojoj je stranici (pored ostalih nutricionističkih savjeta) spomenula Dukan dijetu koja se sastoji od četiri faze i koja vas prati i nakon što smršavite do željene kilaže. Ok. Isprintala sam i pocrtala sa svojim roza markerom (to imate, između ostalog, na sljedećim linkovima).
Il resto e' storia - kao što talijani kažu. Ostalo je povijest.
Danas se super osjećam, tako dobro sa svojih -16 i kusur kg da mi je žao što ih se nisam prije riješila.
Sada težim 51 kg. Lakša sam si u svakom pogledu i naravno sada izvodim klizne kristijanije tijekom dana i obaveza kao kakav super skijaš! :)
Tako sam sretna što sam si samo jednim potezom, sebi (i ostalima oko mene) olakšala život - da bi sada svima rekla, ispričala i prijenijela moje iskustvo!
Promjenila sam prehranu i preuzela neke osnovne zdrave životne navike (natašte 1 l vode; dugačke šetnje; trening; 4l vode dnevno) - i to je to! Samo to.

Nekoliko korisnih linkova:

Link na kalkulator za izračunavanje poželjne težine, te okvirno koliko dana treba biti u pojedinoj fazi.
https://www.dukandiet.co.uk/calculate-your-true-weight

Link na knjigu Dukan dijeta - Molimo obavezno pročitati prije početka:
http://debela42.weebly.com/…/dr._pierre_dukan_-_dukan_dijet…

Link za knjgu na MOBITELU:
http://www.mediafire.com/v…/kqukx23lrhsdrpu/Dukan_dijeta.pdf

5 grešaka koje ljudi rade kad su na Dukan dijeti: http://emrsavljenje.com/…/dukan-dijeta-5-gresaka-koje-ljud…/

Dieta Dukan vista dal punto di vista di Rosanna Lambertucci:
In breve tutto a posto con Dukan ma non toglete mi la frutta. Concordo.
http://www.piusanipiubelli.it/alimentazione/diete/dieta-della-principessa-kate-e-simile-alla-nostra-dieta-ideale.htm
http://www.piusanipiubelli.it/alimentazione/diete/alimentazione-6-segreti-per-dimagrire-definitivamente.htm
oppure:
http://www.piusanipiubelli.it/alimentazione/diete/dieta-ideale-di-rosanna-lambertucci-primo-mese.htm
https://www.facebook.com/Rosanna-Lambertucci-325887290803355/?fref=ts

Jer Kuhacha nakon 4 banke kuha i dalje s ljubavlju - ali s ljubavlju prvenstveno prema sebi kao bi dobre vibre mogla prenijeti (kroz hranu) ostalima koje voli i kojima kuha :)

I sad za kraj, jednu kinesku mudru: "U dalekoj Kini upita učenik svog Učitelja što mogu napraviti da učinim ovaj svijet ljepšim i boljim u kojem ne bi bilo ratova i gdje bi se ljudski život više cijenio...Učitelj odgovori: pospremi svoju sobu."

Tko želi shvatit će! Tko želi početi će - od sebe! :)


Izdvojeni recepti

srpnja 26, 2011

Najava / Annoucement - Planet Croatia

Nakon Dubrovnika naša sljedeća destinacija je Lastovo - najjužniji naseljeni hrvatski otok. Svi oni koji cijene netaknutu prirodu ne bi smjeli propustiti
ono što su naše kamere snimile - pogledajte večeras na slijedećim televizijama:
VOX TV (MAX TV kanal 816) u 20:10 sati, TV ŠIBENIK (MAX TV kanal 821) i OSJEČKA TVELEVIZIJA (MAX TV kanal 815) u 20:30, te TV NOVA (MAX TV kanal 807) u 21:45 sati

srpnja 25, 2011

Godišnji / Vacation!!!!


Znate šta, Kuhacha ide na zasluženi godišnji!!!!
Vidimo se kad se vidimo i zaplavit ću vas brdo novih recepata i dogodovštinaaaaa kad se vrnem nazad!!!! Odmorite se i vi, zaslužili ste! ♥ Puse :-* i naravno ljubavi od vaše Kuhache ♥
You know what, Kuhacha going for a vacation!!!
See you when we see and I'll prepare a new recipes and lot of adventures when I come back!! Take a break you too, you deserve it! ♥ Kiss: -* and love of yours Kuhacha ♥

srpnja 16, 2011

Sretan rođendan draga Kuhacha / Happy birthday dear Kuhacha

 
 

Šta radi "terenski" rad kad preskočih prvi rođendan (28. lipanj) bloga i FB profila Kuhache!!! Ma, sram me bilo!!! Toliko sam u zadnje vrijeme svestrana (čitajte: na-sve-strane) da se trudim biti ovdje s vama, kojih vas ima svakim danom sve više!!! Šta god bilo, moji ste u srcu ♥ i mislim na vas više nego što mislite ♥
S ljubavlju vaša KM's Kuhacha ♥
What does the "field" work when I skipped the first birthday (28 th of june) of the web site and of the FB profile of Kuhacha!!! Shame on me!!!! Recently, I' too busy on multiple fronts that I'm trying to be here w/you that are so more numerous day after day - all in my heart ♥ and I think of you more than you think ♥
W/love yours KM's Kuhacha ♥

srpnja 08, 2011

Najava / Annoucement

 
Najava za sljedeći tjedan kad ćemo se pobliže družiti sa loncima: saznat ćete o starom češkom receptu kojeg tako brižno spravljaju u Daruvaru i o tome kako se artičoki pripremaju u Dubrovniku... samo malo strpljenja da Kuhacha stigne u bazu... :D
Do viđenja i do kušanja :P
S ljubavlju vaša Kuhacha
Announcement for the next week when we will be more closely with pots: You'll
learn about an old Czech recipe, which so carefully prepared in Daruvar
and how they prepare artichokes in Dubrovnik...just a little patience to
arrive Kuhacha at the base :D
Goodbye and good tasting indeed :P
W/love, yours Kuhacha