
Sastojci
1 kg mljevenog mesa
(2/3 svinjetine i 1/3 junetine)
šaku bijele riže
1 žličica soli,malo papra
2 žličice crvene slatke paprike
malo nasjeckanog peršina
4 režnja češnjaka
3 crvena luka
1/2 l pasirane rajčice
90 gr koncentrata od rajčice
10-11 paprika
Priprema
Najprije izdinstajte 3 crvena luka. Luk prije toga lagano posolite. Kad je luk skoro zdinstan dodajte mu češnjak koji radite koju minutu zatim to ugasite neka se ohladi. U međuvremenu očistite paprike (pažljivo odrežite peteljku, očistite unutrašnjost i isperite ih kroz vodu) i napravite umak od rajčice. U hladan luk i češnjak dodajte: meso, rižu, sol, papar, crvenu slatku papriku i peršin. Smjesom napunite paprike (možete i do vrha ali onda pazite da napravite rupu sa prstom u sredini), položite ih u umak od rajčice tako da otvori "gledaju" za gore. I tokuhajte dok paprike ne omekšaju ili napravite kao ja - u ekpress lonac pa su gotove u puno kraćem roku.
Sarma i punjene paprike su dva moja omiljena jela. Divno izgledaju :)
OdgovoriIzbriši