Možda nije tipična - ali je tipično moja...
Sastojci:
- 4 x 450 gr smrznutog povrća za francusku salatu
- 200 gr smrznutog graška
- 7 manjih krumpira
- 7 tvrdo kuhanih jaja
- 700 gr nasjeckanih kiselih krastavaca (ocijeđena masa)
- 630 gr = 1 tegla majoneze light ( ili obične)
- 4-5 žlica kiselog vrhnja
- 4-5 žličica senfa
- sok od 1/2 limuna
- dvije kapi vinskog octa
- soli
Priprema:
Ovisno o potrebama smanjujte količinu ili ju povećavajte :D
Skuhajte povrće ali pazite da ga ne prekuhate. Ocijedite i lagano isperite kroz hladnu vodu da se "sCoolira". Posebno shuhajte u zasoljenoj vodi krumpire u ljusci koje čete kasnije nasjeckati na kockice. Skuhajte jaja i nasjeckajte ih na kockice. Nasjeckajte krastavce i u najvećoj posudi koju imate sjedinite sastojke.
I to je to! Spremite ju poklopljenu i neka malo odstoji prije nego je poslužite. Dobar tek...i uz takve količine - dobru zabavu!
Jako je volim i generalno veliki sam ljubitelj salata.
OdgovoriIzbrišiI sjajno izgleda!
OdgovoriIzbrišiklasika uvijek upali:)
OdgovoriIzbriši