Sastojci:
- 8-9 bukovača (srednje veličine)
- oko 200 gr krušnih mrvica
- 4 jaja
- brašna po potrebi
- soli
Priprema:
Očistite i operite bukovače - dok radite pripremu za pohanje ostavite ih u cijediljci.
Zatim ih stavite na papirnate salvete i posolite s jedne i druge strane.
Uvaljajte u brašno, malo istresite zatim stavite u izlupana posoljena jaja i na kraju u mrvice. Ovdje ih možete malo pritisnuti da se mrvice bolje prime.
Kad sve bukovače uvaljate u brašno-jaja-mrvice pecite ih na vrućem ulju malo s jedne i onda s druge strane. Izvadite na salvete a zatim servirajte uz neki prikladan prilog.
super post...ja ih inače znam staviti u smjesu malo gušću nego za palačinke u koju dodamo malo više soli i estragon začin:) ali i jedna i druga varijanta su mi presavršene
OdgovoriIzbrišiPrije par godina uhvatilo me skoro svaki dan jesti ovakve bukovače i salatu. Kasnije sam ih malo zanemarila i zato ti hvala na podsjetniku i ovom receptu. odlično !
OdgovoriIzbrišiFin i još jedan način kako pripremiti pečurke:)
OdgovoriIzbrišiDodji do mene, očekuje te nagradica:)