Sastojci:
- 500-600 gr pilećih bataka i prsa
- 500 ml pilećeg temeljca (ili vode +pileća kocka)
- 50 gr maslaca
- 1 žlica brašna za velute umak
- 1/2 dcl bijelog vina
- malo brašna za uvaljati meso
- sol, papar, slatka mljevena crvena paprika
Priprema:
Pileće batake i prsa posolite s obje strane. Začinite i sa malo papra ali nemojte pretjerati. Slatku crvenu mljevenu papriku posipajte isto s obje strane i onda dobro utrljajte začine da prodru u meso.
Uvaljajte u brašno komad po komad i to tako da bude sve totalno pobrašnano. Višak brašna s mesa malo otresite pa vam se neće stvarati grudice brašna u umaku.
Na maslacu ispecite meso, s jedne i sa druge strane a kad dobije lijepu smečkastu boju izvadite brzo komade mesa sa strane na tanjur. Na masnoću stavite brašno i miješajte. Brzo miješajte jedno par minuta a onda zalijte temeljcem od piletine (ili vodom + pilećom kockom), promiješajte i odmah zatim uronite meso u umak da se dalje termički obrađuje odnosno smekša. Tako ga na laganoj vatri kuhajte i podlijevajte ako je to potrebno.
Začinite još malo po želji tek kad je meso gotovo podlijte sa malo vina a nakon par minuta kad ispari alkohol ugasite vaše jelo.
Odlično se slaže sa krumpir pireom ali vjerujem da ćete naći i neku vašu vama omiljenu kombinaciju :)
Gdje je umak tu sam ja ;) Finooo!
OdgovoriIzbrišiSkoro me sram koliko mesa jedem po ovoj vrućini...a šta ću kad mi je finooo :P Puse :-*
OdgovoriIzbrišiOdlican rucak i sigurno je bilo veoma ukusno, ovakav umak obicno pravim uz krmenadle a sa piletinom cu isprobati sledeci put...bas sam sutra mislila da napravim nesto sa krilcima koja inace jako volim, pa bih onda mogla isprobati na ovaj nacin, thanks!;))
OdgovoriIzbrišiJavi mi kako je prošlo i dobar tek! :)
OdgovoriIzbriši