
Sastojci
za krem juhu
200 gr naribane mrkve
1/2 glavice slatkog kupusa
2 krumpira
malo svježeg peršina
sol, papar, vegeta
za griz knedle
2 cijela jaja
2 žlice ulja
4 žlice griza
1 žlica brašna
sol, papar, vegeta
Priprema
Nasjeckano povrće lagano dinstajte na malo ulja i začinite soli, paprom i vegetom. Sa strane u otprilike 1,5 l začinjene vode skuhajte knedlice. Smjesu za knedle koju ste dobili pomiješajući sve potrebne sastojke, uzimajte sa malom žlicom i stavljajte u vodu koja lagano kljuća. Imajte pri tom u vidu da knedle "narastu" duple. Nakon desetak minuta izvadite knedle iz vode i stavite ih sa strane. Vodu ne bacajte već lagano podlijevajte povrće koje se cijelo vrijeme lagano dinsta. Kad se nakon par minuta sve to sjedini maknite s vatre i izmiksajte sa štapnim mikserom. Pridružite onda knedle krem juhi i servirajte. Posipajte juhu sa sitno nasjeckanim svježim peršinom i naribanom mrkvicom u tragovima.
Prlepo. Obozavam supe, jos sa domacim knedlama, divno :)
OdgovoriIzbrišiŠto reći za ovu juhu nego da je odlična ! Baš kako si rekla, gris knedle se obično nađu u bistrim juhama a ovo je odličan spoj sa krem juhom. Kako sam ljubitelj juha (obavezna svaki dan) i ova će ubrzo na moj stol :)
OdgovoriIzbrišiObožavam takve juhe, a i svoje klince sam već naučila na njih jer su i među ostalim zdrave..Izgleda čarobno!
OdgovoriIzbriši