I'm Kety

Moja fotografija
I was born in the country, grew up in the cities - married in another state. Mama of 2 | #Translator CRO<>IT<>EN | Preschool teacher | Nature Lover | Kuhacha {foodblog} | |❤to workout eat healthy and have my hour of quiet w/coffee ☕
Be nice to your stomach & cook w/love:) Kuhacha w/love

~Scroll down for recipes & more~

Language Selection ~ Select Your Language

Prehrana je početak

Dobrodošli u skromnu kuhinju Kuhache - bogatu mirisima i okusima tradicionalnih jela sa laganom tendencijom ka jednostavnosti. Kod mene nema pretjeranog filozofiranja sa hranom - zlatna sredina je moja boja.

Prehrana...
Znala sam negdje duboko u sebi da postoji dobar razlog to što me zanima kuhinja odnosno konkretnije, prehrana.

Ovaj blog je nastao prije puno godina dok su moja djeca bila još mala.
Htjela sam za njih i zbog njih usavršiti kuhanje koje sam voljela od svojeg djetinjstva preko nonine istarske kužine i života na selu.
Kao majka izvukla sam sve recepte (iz glave i iz starih bilježnica) i počela ih "slagati" ovdje - "da budu svi na jednom mjestu". Od tog trenutka bloganja prošlo je dosta godina izvan i unutar kuhinje.
Ustvari, sve sam više pratila muža u poslovnim vodama - i dalje hranila svoju obitelj (naravno!) dok je moj mužić (kao svaki macho) držao pravo na roshtilj ;)
Reći ću samo i onako odmah priznati: Držati balans između posla, kuće, klinaca i sebe same je itekakav životni izazov :) Tempo života je u jednom trenutku od mene tražio max. i ja sam se morala "odazvat" ili... Pošto nema ili i pošto sam dovoljno tvrdoglava - morala sam naći sistem da si olakšam. Nisam mogla promijeniti obim i raspored obaveza (kako svoje, tako ni obiteljske i školske). To je bilo jasno ko dan.
U mojoj istarskoj glavi nema ne mogu - ja to moram moći! Osjećala sam se iscrpljenom i konstantno umornom i to nisam mogla zanemariti...Morala sam naći rješenje!
Pošto nisam mogla utjecati puno na tijek životnih događanja i super brzog tempa odlučila sam stati na vagu.
Nisam mogla vjerovati da ja koja nikad nisam imala problema s kilažom težila sam skoro 70 kg (točnije 67.7 kg) na svojih kratkih 165 cm visine.
Bio je to početak listopada prošle godine. Niti ponedjeljak, niti nikakav poseban dan...
Bio je 6.10. i tog sam dana odlučila ne čekati niti sekundu za promjenom - prehrane!
Uglavnom da skratim priču: otišla sam na net odguglati jednu nutricioniskinju za koju sam čula u mlađim danima na talijanskoj TV- Rosannu Lambertucci. Na svojoj je stranici (pored ostalih nutricionističkih savjeta) spomenula Dukan dijetu koja se sastoji od četiri faze i koja vas prati i nakon što smršavite do željene kilaže. Ok. Isprintala sam i pocrtala sa svojim roza markerom (to imate, između ostalog, na sljedećim linkovima).
Il resto e' storia - kao što talijani kažu. Ostalo je povijest.
Danas se super osjećam, tako dobro sa svojih -16 i kusur kg da mi je žao što ih se nisam prije riješila.
Sada težim 51 kg. Lakša sam si u svakom pogledu i naravno sada izvodim klizne kristijanije tijekom dana i obaveza kao kakav super skijaš! :)
Tako sam sretna što sam si samo jednim potezom, sebi (i ostalima oko mene) olakšala život - da bi sada svima rekla, ispričala i prijenijela moje iskustvo!
Promjenila sam prehranu i preuzela neke osnovne zdrave životne navike (natašte 1 l vode; dugačke šetnje; trening; 4l vode dnevno) - i to je to! Samo to.

Nekoliko korisnih linkova:

Link na kalkulator za izračunavanje poželjne težine, te okvirno koliko dana treba biti u pojedinoj fazi.
https://www.dukandiet.co.uk/calculate-your-true-weight

Link na knjigu Dukan dijeta - Molimo obavezno pročitati prije početka:
http://debela42.weebly.com/…/dr._pierre_dukan_-_dukan_dijet…

Link za knjgu na MOBITELU:
http://www.mediafire.com/v…/kqukx23lrhsdrpu/Dukan_dijeta.pdf

5 grešaka koje ljudi rade kad su na Dukan dijeti: http://emrsavljenje.com/…/dukan-dijeta-5-gresaka-koje-ljud…/

Dieta Dukan vista dal punto di vista di Rosanna Lambertucci:
In breve tutto a posto con Dukan ma non toglete mi la frutta. Concordo.
http://www.piusanipiubelli.it/alimentazione/diete/dieta-della-principessa-kate-e-simile-alla-nostra-dieta-ideale.htm
http://www.piusanipiubelli.it/alimentazione/diete/alimentazione-6-segreti-per-dimagrire-definitivamente.htm
oppure:
http://www.piusanipiubelli.it/alimentazione/diete/dieta-ideale-di-rosanna-lambertucci-primo-mese.htm
https://www.facebook.com/Rosanna-Lambertucci-325887290803355/?fref=ts

Jer Kuhacha nakon 4 banke kuha i dalje s ljubavlju - ali s ljubavlju prvenstveno prema sebi kao bi dobre vibre mogla prenijeti (kroz hranu) ostalima koje voli i kojima kuha :)

I sad za kraj, jednu kinesku mudru: "U dalekoj Kini upita učenik svog Učitelja što mogu napraviti da učinim ovaj svijet ljepšim i boljim u kojem ne bi bilo ratova i gdje bi se ljudski život više cijenio...Učitelj odgovori: pospremi svoju sobu."

Tko želi shvatit će! Tko želi početi će - od sebe! :)


Izdvojeni recepti

srpnja 12, 2010

One Lovely Blog Award

Jutros sam dobila predivnu nagradu od Taše sa prekrasnog bloga Moja kuhinja.
Za mene je to stvarno jedno divno priznanje i zahvaljujem joj od srca zbog toga.
Ima puno lijepih blogova i odluka je bila teška ali izabrala sam sedam blogova koje stvarno pratim i koji su mi prava inspiracija...

...and the Lovely Blog Awards goes to:


Pravila za One Lovely Blog Awards:
- dodajte logotip na svoj blog
- uz logotip stavite link ka osobi (ili blogu) koja vam je nagradu dodijelila
- dodijelite nagrade za sedam drugih blogova
- ostavite poruke o nagradi na nagrađenim blogovima

Broj komentara: 7:

 1. Hvala puno Kety, bas si me obradovala :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Hvala puno na ovoj lepoj nagradi...ajme, sad sam na slatkim mukama kome dalje proslediti.;))) saljem puno lepih pozdrava!;)))

  OdgovoriIzbriši
 3. Curke, zasucite rukave i odaberite ljude koji isto tako zavrijeđuju Awards!!! U međuvremenu šaljem vam svima pusu i toplo vas pozdravljam ... sa jednom nogom već prema godišnjem koji me čeka početkom kolovoza i smješka mi se :* I love you alllll :D

  OdgovoriIzbriši
 4. DRAGA MOJA KETY PA STVARNO STE ME IZNENADILI !!!!! DIVNO DIVNO DIVNO I HVALA VAM OD SRCA !!! Da ne zaboravim da Vam kažem da su uštipci prošli izvrsno! Nisam uspela slikati ovaj put (imam malog bebca koji me je malo zezao jutros :-D ) ali sledeći put ide slika! Veliko HVALA još jednom! Poljubac :-*

  OdgovoriIzbriši
 5. Hvala ti na nagradi !! Baš si me obradovala ;)
  Jako ti je lijepi blog !! Pusa!

  OdgovoriIzbriši
 6. Draga Jovana, nakon ovih uštipaka mislim da smo se više zbližile pa mislim da je vrijeme da mi više ne govoriš Vi... ;)
  Blogove sam odabrala od srca i tu se nema šta više dodati... Tu pozdravljam i dragu Masateru koja mi je isto bila od velike pomoći i moram reći da su njena tijesta famozna, ha, ha !!! Puse i uživajte u ljetnim čarima koliko god možete ;) U kuhinji čemo više provoditi vrijeme u zimskim danima...tako da se sad nitko neće čuditi ako si malo zbrišemo !!!!!! :D

  OdgovoriIzbriši