Sastojci:
- 600-800 gr fileta od vepra
- 1 i 1/2 crvenog luka
- 6 režnja češnjaka
- 1 l temeljca (ili voda + kocka)
- 80 gr koncentrata od rajčice
- 1 dl crnog vina
- 1 žlica aceta balsamica
- 1 dl hladne vode + 1 žličica brašna za zgušnjavanje
Priprema:
U međuvremenu dinstajte nasjeckani luk. Kad je luk skoro gotov dodajte nasjeckani češnjak. Nakon par minuta dodajte pečeno meso i zalijte temeljcem. Kuhajte dok meso ne omekša.
Kad je meso omekšalo dodajte mu koncentrat od rajčice, vino, aceto balsamico i neka iskuha alkohol. Zatim dodajte malo brašna razmučenog u hladnoj vodi da dobijete malo na gustoči. Kuhajte još 20 minuta. I začinite još malo ako je to potrebno.
Licno, divljac ne jedem ali se izuzetno divim onima koji umeju da je dobro obrade i pripreme na fantastican nacin. Da ne znam da je ovo divljac, odmah bih zahvatila koji zalogaj:) Jako dobro deluje! Pozdrav
OdgovoriIzbrišiodličan obrok, jako volim ovakve stvari!
OdgovoriIzbrišiVolim divljač i svako meso spremljeno na divljač. Vepar je posebno dobar i ovo mora biti odlično. Super si pripremila i jako lijepo servirala !
OdgovoriIzbrišiSuper mi je ideja za palentu:)
OdgovoriIzbrišiodličan recept takođr
Hvala cure ;))
OdgovoriIzbriši