Sastojci:
- 500-600 gr pilećih bataka i krilaca
- 1 crveni luk
- 5 režnja češnjaka
- 1 i 1/2 pileće (ili vege) kocka
- 60 gr koncentrata od rajčice
- 0,5l passate od rajčice
- 1 dl crnog vina
- 1 žlica aceta balsamica
- 1/2 žlica brašna rastoplenog u 1 dl hladne vode - za zgušnjavanje
- sol, papar, crvena paprika
- mediteranski začini
Pileće batake i krilca začinite sa soli, paprom i malo crvene paprike. Dobro utrljajte meso da se upiju začini. Ispecite ga na malo ulja u tavi - s jedne i druge strane.
Dok se meso peče na srednjoj vatri sa strane u drugom loncu napravite umak od rajčice. Kad je meso pečeno uronite ga u vrući umak od rajčice i nastavite sve to kuhati na srednjoj vatri.
Servirajte uz krumpir pire - nama omiljena kombinacija ali, svaka druga vama draga bit će odlična!
Nema komentara:
Objavi komentar