Jelo koje će vas ugodno iznenaditi a nećete se jako namučiti! Lungić se savršeno slaže sa pancetom koja inače ne zna kud bi sa tolikom masnoćom...a njemu treba baš to! ;-)
Sastojci:
- 400-500 gr Lungić
- 2 kg krumpira
- 200-300 gr tanko narezane pancete (hamburger) po dužini
- 1 žlićica senfa
- malo soli
- malo papra
- malo crvene slatke mljevene paprike
- maslinovo ulje
Priprema:
Lungić začinite soli i paprom te ga na naglo zarumenite na tavi sa svih strana.
Stavite lungić na veći tanjur.
Ulje od lungića stavite u protvan i dodajte krumpire. Lungić namažete sa senfom, zamotate ga u pancetu i pričvrstite to sa čačkalicama.
- Važno je da znate koliko čačkalica ste "popikali" da ih kasnije nakon pečenja možete sve pronaći :-)
Najprije pecite pokrivenog sa alu folijom oko 30 minuta. Nakon čega još oko 30 minuta otkrivenog bez folije. Da vam jelo bude sočnije kad otkrijte foliju zalijte krumpire sa 1 dl tople vode, povremeno podlijevajte i lungić da se panceta jako ne posuši.
Dobar tek!
U Novoj ti želim sve najljepše a ovaj divan recept ću memorirati
OdgovoriIzbrišiHvala ti Dilajla aka. Zazu ;-)) Sve najbolje tebi i tvojoj obitelji!
OdgovoriIzbriši