
Sastojci
500 gr junećeg buta
200 gr šampinjona
8 kiselih krastavaca
2 crvena luka
2 režnja češnjaka
2 dl kiselog vrhnja
1 žlica brašna
1 žličica koncentrata
1 žličica senfa
malo peršina
malo ulja
malo crnog vina
sol, papar, vegeta
Priprema
Na ulju prodinstajte luk zatim dodajte meso koje ste prije toga narezali na trakice. Začinite odmah. Dodajte mesu nasjeckani češnjak i malo ga dinstajte prije nego što podlijete sa malo vode. Tako dinstajte dok meso ne omekani. Zalijte malo crnim vinom. Dodajte brašna i par minuta konstantno miješajte zatim pridružite koncentrat i peršin. Po potrebi malo sve zalijte i dodajte na slice odnosno na trakice narezane krastavce i šampinjone. Ako ne želite da vam Stroganoff bude kiselkast isperite malo krastavce kroz vodu. Dodajte senf i kuhajte sve zajedno još deset do petnaest minuta (kad krastavci omekane)i tek kad maknete s vatre umiješajte kiselo vrhnje. Da vam se pri tom ne bi pojavile grudice umiješajte kiselo vrhnje na sljedeći način: sa strane u jednoj posudi stavite kiselo vrhnje i na to jednu do dvije šeflje umaka. Dobro to umiješajte te pridružite ostalom umaku. Umak Srtoganoff se najčešće poslužuje sa rižom.
Fantasticno. Divan recept i divna slika :)
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda! :)
OdgovoriIzbrišiKrasno i fino i slasno...
OdgovoriIzbrišiP.S.
muzika u podlozi fenomenalna, svi u kući čagamo!
Drago mi je da ti se sviđa moj "Strogi" i salsa glazba (Los Adolecentes) koja je jedan od pokretača u mojoj kuhinji! Pozdrr i puse :*
OdgovoriIzbriši