Jednostavno fina, sočna i fino se brzo radi ;-))
Sastojci:
- 2 kg na vagi neočiščene jabuke (zatim ih očistite i naribajte na veliki ribež)
- 200 g šečera
- malo cimeta
- marmelade po potrebi i izboru
- po želji šečera u prahu
Sastojci za tijesto
- 500 g glatkog brašna
- 1 maslac
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- prstohvat šečera
- 1/2 dl mlijeka
Priprema:
Dok se one malo scooliraju ("odmore") umijesite tijesto - možete i redom navedenih sastojaka.
Tijesto NE treba odstajat što znači da ga odmah možete prepoloviti na dva jednaka dijela. Prvi dio razvaljajte i pecite u većem protvanu (onom od pečnice) na 180°C u zagrijanoj pečnici. Malo ga vilicom probockajte i pecite nekih 10 do 15 minuta.
Vratite u pečnicu i pecite dok lijepo ne zarumeni.
Po želji posipajte sa šečerom u prahu.
Prava!fina sličica!
OdgovoriIzbriši