- 2 lisnata (500 gr)
- 100 gr feta sira
- 250 gr svježeg sira
- 2 jaja + 1 jaje (za premazati)
- 300 - 400 gr blitve
- 50 gr naribane gaude
Priprema:
Operite blitvu i nascjeckajte je na male komadiće. Skuhajte je u slanoj vodi i kad je kuhana procijedite i ostavite u cijedilu dok ne pripremite ostalo.
U posudi razmrvite feta sir sa vilicom, dodajte svježi sir, 2 jaja i malo posolite. Dodajte tome ocijeđenu blitvu i dobro promiješajte.
Razvaljajte lisnata i namažite tanak sloj na svako. Zarolajte kao dvije savijače ili zarolajte tako da ćete rolati jedan i drugi kraj lisnatog - jedan prema drugome. Premažite jajem i režite širinu od oko 5 cm.
Male nastale Rollice stavljajte na papir za pečenje, koji ste već položili na najveći protvan, i pecite na 220°C u zagrijanoj pečnici dok ne lagano porumene.
Odličan recept,jako mi se dopada!
OdgovoriIzbrišijako zgodne rolice :)
OdgovoriIzbrišisuper su mi ove rolnice :)
OdgovoriIzbriši