
Sastojci
300-400 gr petit keksa
1 l voćnog kompota (od 3-4 jabuke)
100 gr šečera
1 vrećica pudinga
50 gr oraha
50 gr margarina
1 šlag pjena
Priprema
Posložite petit kekse na dno protvana u kojem želite složiti kolač. Možete u protvanu 31x23 i po želji napravite jedan ili dva sloja keksa. U litru vode stavite šečer i očišćene jabuke na manje kocke da se skuhaju. Natopite kekse toplim kompotom i ravnomjerno posložite voće (u ovom slućaju jabuke). Skuhajte puding po uputama sa ambalaže i u njega na kraju dodajte margarina i oraha. Maknite puding s vatre i odmah ga prelijte po voću. Kad se malo ohladi spremite kolač u frižider da odstoji preko noći. Taj je kolač brz u pripremi ali za kušat se morate malo strpit. Prije posluživanja istučete šlag koji gore namažete i naribate malo čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar