
Sastojci
100 gr buđole
300 gr graha trešnjevca
300 gr slatkog kupusa
200 gr mrkve
4 režnja češnjaka
2 crvena luka
3-4 lista lovora
1-2 žličice slatke paprike
malo običnog ulja
malo maslinovog ulja
1/2 dl crvenog vinskog octa
Priprema
Grah skuhati u ekspress loncu. Kad je grah kuhan baciti tu vodu i u novu vodu koju ste začinili staviti kuhani grah zajedno sa buđolom, mrkvom, crvenim lukom koje ste prethodno nasjeckali. Ubacite i dva lovorova lista. Dok se to kuha slatkikupus narežite na tanko i posolite da pusti vodu. Zatim nasjeckajte preostali luk i na njemu dinstajte kupus. Začinite i dodajte crvene paprike. Par minuta neka se dinsta bez vode a zatim postepeno dodavati vode da kupus ne ostane "na suhom" i kuhati tako oko 30 minuta. Kad su grah, buđola i mrkva kuhani a kupus gotov: dodajte dvije šeflje vode iz graha u kupus i neka se par minuta dinsta u toj vodi od graha. nakon čega ubacite kupus u grah i još malo kuhajte. Za kraj, ako volite prizvuk oriđiđi jote dodajte u sve to crvenog vinskog octa.
Nema komentara:
Objavi komentar