
Sastojci
1 kg patlidžana
600 gr svježih rajčica
100 gr koncentrata od rajčice
1/2 l pasirane rajčice (passate)
sol, papar, svježi bosiljak
malo maslinovog ulja
100 gr sira (npr.gauda)
100 gr sira mozzarelle
100 gr ribanog sira (parmezana)
Priprema
Operite patlidžane i narežite po dužini na kriške debljine pola centimetara. Posolite i ostavite ih tako dok vi radite ostale pripreme. Napravite umak od rajčica i to tako da svježe rajčice koje ste obarili i očistili im kožu, nasjeckate na kockice koje prodinstate na malo maslinovog ulja. Dodati ćete koncentrata, passate, začiniti i kuhati 20 minuta. Sad se vratimo patlidžanima koji se trebaju stisnuti među dlanovima da bi se oslobodila suvišna voda u njima. patlidžane poslažite jedan do drugoga na najveće i nauljene protvane i stavite da se peku na 250°C oko 20 minuta. Nasjeckajte sir i mozzarellu na kriške i kad su patlidžani gotovi sve je spremno za slaganje u vatrostalnu ili teflonsku posudu (27x25).
Redosljed slaganja: na dno umak od rajčice-patlidžani-parmezan-mozzarella-sir-umak od rajčice-patlidžani i tako redom do "isteka namirnica" pazeći da vam sir bude zadnji. Pecite u pečnici 40 minuta na 200°C i poslužite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar