Sastojci
20 gr kvasca
2 dl mlake vode
300-400 gr brašna
(jedna trećina neka bude oštro
a ostalo glatko)
1/2 dl ulja
malo šečera
žličica soli
Priprema
20 gr kvasca pomiješati sa malo šečera i malo brašna zatim sve sjediniti sa 2 dl mlake vode.
Ostaviti pokriveno na toplom i kad se to nadigne uliti u brašno koje ste prije toga posolili.
Dodati 1/2 dl ulja, zamijesiti tijesto i ostaviti da se digne pokriveno na toplom mjestu.
Nakon toga malo sa prstima lagano premijesiti i rastegnuti tijesto po nauljenoj tepsiji.
Namazati tijesto laganim slojem ulja i stavljati željene namirnice.
Peče se u zagrijanoj pečnici na 250°C nešto manje od 10 minuta.
Jedna od mojih čestih varijanti je:
Umak od rajčice zagrijem na laganoj vatrisa malo ketchapa i namažem ga ravnomijerno po tijestu. Zatim posložim gauda sir ili neki koji se fino topi a na to kare, buđolu ili šunku (ovisno čega ima). Ako imam mozzarelle onda nju još posložim na sir, kapnem maslinovog ulja, narežem sviježih rajčica i posipam origanom.
Nema komentara:
Objavi komentar