
Sastojci
500 gr crvenog luka
1 kg graha (tetovac)
1 žlica slatke crvene paprike
2 žlice koncentrata od rajčice
par feferona
voda od graha
2-3 režnja češnjaka
nasjeckani peršin po želji
200 gr naribane mrkvice
1/2 žličice crvene ljute paprike
150 gr nasjeckane slanine (ili rebarca u komadu)
malo ulja
malo soli i papra
Priprema
Ako grah ne kuhate ili nemate vremena onda može i onaj iz konzerve. Ne bacajte vodu od graha jer će vam trebati umjesto zaprške. Pripremite si potrebne sastojke: luk nasjeckajte, mrkvu naribajte i to zdinstajte na ulju. Odmah malo posolite pa ćete eventualno još i kasnije ako to bude potrebno. Dodajte slaninu narezanu na kockice da se dinsta na luku i mrkvi (ako imate rebarca dodat ćete ih kasnije nakon što ste ih posebno skuhali). Dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko dinstajte i zatim dodajte koncentrat, slatku i ljutu papriku. Kratko prodinstajte na laganoj vatri. U to ulijte vodu od graha i dodajte nasjeckani peršin. Umiješajte lagano kuhani grah i nakon par minuta maknite s vatre. Prebacite to u posudu u kojoj ćete ga zapeči (tu imate vremena dok ne dođu eventualni gosti). Pecite u pećnici na 200°C nepokriveno oko 30 minuta ili do kad se pojavi lagana korica na grahu.
Nema komentara:
Objavi komentar