
Sastojci
1 kg domaće rajčice
90 gr koncentrata od rajčice
5-6 režnja češnjaka
malo bijelog vina
sol, papar, bosiljak
1 žličica šečera
crvene slatke paprike
1-2 povrtne kocke
1/2 žličice brašna
1 dl hladne vode
Priprema
U lonac stavite malo običnog i malo maslinovog ulja. Kad se ulje zagrije dodajte nasjeckani češnjak i dinstajte kratko da češnjak samo požuti. Dodajte koncentrat i malo bijelog vina. Kad vino ispari dodajte domaću rajčicu oguljenu (malo je obarite vrućom vodom pa će se lakše oguliti) i nasjeckanu na male kocke. stavite sve začine uključujući i brašno koje ste razmutili u decilitar hladne vode. Neka se sve to kuha na srednjoj vatri 10 do 15 minuta. Ugasite i izmiksajte štapnim mikserom.
Umak od rajčice servirajte uz tjesteninu ili rižu. Može dobro poslužiti kao dodatak nekom jelu (musaka ili parmiggiana).
Prolistala sam cijeli blog i toliko recepta spremila za isprobati, i ovaj među ostalima.. Baš je lijepo pronaći blog na kojem ima "normalne" hrane :)
OdgovoriIzbriši